De directie van Afvalzorg heeft een  meerjarige doelstelling vastgesteld op het gebied van haar MVO-score. Afvalzorg wil deze score tijdens de jaarlijkse benchmark afvalbedrijven van FFact verder verhogen. Dit doen we onder meer door breder draagvlak voor dit onderwerp te creëren  onder het voltallige personeel. In samenwerking met de medewerkers wordt ieder jaar een MVO-actieplan opgesteld. In dit plan worden nieuwe projecten en activiteiten benoemd die moeten leiden tot een nog hogere score binnen de benchmark. Het eerste formele MVO-actieplan is rond de herfst 2013 gereed.

Afvalzorg scoort al zeven jaar op rij als één van de hoogste bedrijven tijdens de jaarlijkse benchmark die zich richt op milieukwaliteit, rendement en MVO. De uitkomsten van de benchmark worden ieder najaar gepresenteerd tijdens de afvalconferentie,  georganiseerd door het ministerie van IenM. Op het gebied van milieukwaliteit kreeg Afvalzorg in 2012 als enige bedrijf de hoogst haalbare score. Bovendien scoorden we als enige bij alle drie de categorieën in de hoogste schaal.

Afvalzorg heeft als visie dat  ze als afvalverwerkingsbedrijf een extra verantwoordelijkheid heeft wanneer het gaat om duurzaamheid en verantwoord ondernemen. In de praktijk betekent dit dat we onder meer actief zijn met duurzaam stortbeheer, het nuttig toepassen van ons stortgas en het ontwikkelen van duurzame energieproductiemiddelen op onze locaties. Ook het MVO-actieplan is onderdeel van deze visie.

 

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.