Vandaag openden Mystica Smorenburg (Flevo-Landschap) en Harm Ritsema (Afvalzorg) de vernieuwde watertuin in Natuurpark Lelystad. Vanaf de nieuwe houten vlonders en bankjes kunnen bezoekers nu de watertuin beleven. Met educatieve elementen maken kinderen op een speelse manier kennis met het onderwaterleven. Als buurman heeft Afvalzorg het project gesteund. 

Schatkamer vol klein leven

In het bezoekerscentrum kunnen bezoekers een ontdek-setje huren met een zoekkaart, loeppotje, schepnetje en waterbakje om zelf op onderzoek uit te gaan. In de watertuin leven juist de kleinere dieren van het park. Zoals amfibieën, insecten, slakken en spinnen. In het water leven bijvoorbeeld de spinnende watertor, staafwants en het bootsmannetje. Onder de insecten vallen vooral de libellen en juffers op. Een kwartiertje rustig kijken levert al snel meerdere soorten op.

Goede buur

De watertuin is jaren geleden aangelegd, maar inmiddels was er weer een update nodig. “Dan is het fijn dat Het Flevo-landschap op haar ‘vrienden’ kan rekenen”, vertelt Mystica Smorenburg. Met hun bijdragen kunnen we het park steeds aantrekkelijker maken voor de inwoners van Lelystad en de overige bezoekers. Ook de Nationale Postcode Loterij heeft dit project ondersteund. “Onze locatie Zeeasterweg ligt naast het natuurpark en wij vinden het belangrijk een goede buur te zijn”, zegt Harm Ritsema van Afvalzorg. “Vanuit ons MVO-beleid willen goed omgaan met de omgeving, milieu en natuur op en rond onze locaties. We ondersteunen hierbij duurzame projecten. De watertuin is een prachtig voorbeeld van hoe we als bedrijf een steentje kunnen bijdragen aan onze omgeving”.

 

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.