Op de afvalconferentie van 30 oktober in Antwerpen werd de benchmark van de afvalbedrijven gepresenteerd die actief zijn in Nederland en Vlaanderen. Afvalzorg kwam als het best scorende bedrijf uit de bus op het gebied van MVO en milieukwaliteit. De resultaten werden bekend gemaakt door het onafhankelijke onderzoeksbureau FFact.

In deze jaarlijkse benchmark wordt specifiek gekeken naar milieukwaliteit, economisch rendement en MVO. Afvalzorg werd tijdens de presentatie eveneens geprezen voor haar vitaliteitsbeleid en extreem lage ziekteverzuim van 1,42% (het branchegemiddelde ligt op 5,3%). De afvalconferentie werd georganiseerd door de Vereniging Afvalbedrijven, de NVRD, FEBEM en Interafval. De grootste bedrijven uit de afvalsector van Nederland en Vlaanderen namen deel aan de benchmark van 2014. Het was voor het eerst dat er een vergelijking werd gemaakt tussen de prestaties van beide landen.

Onze visie

Afvalzorg is van mening dat ze als afvalbedrijf een extra verantwoordelijkheid heeft wanneer het gaat om duurzaamheid en verantwoord ondernemen. We zijn ons bewust van de milieueffecten van onze activiteiten en werken er hard aan om deze nu en in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen en te beperken. Zo zijn we actief met duurzaam stortbeheer, passen we ons stortgas zo veel mogelijk nuttig toe en ontwikkelen we duurzame energieproductiemiddelen op onze locaties. Bij al onze activiteiten wegen we continu de diverse bedrijfsbelangen tegen elkaar af om het beste resultaat te bereiken.

Klik hier voor de presentatie van FFact.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.