INTERVIEW  Een deel van het terrein van onze locatie Zeeasterweg wordt sinds de zomer verhuurd aan Eneco. Eneco is een van de grootste Nederlandse leveranciers van duurzame energie en was op zoek naar locaties door heel Nederland om B-hout op te slaan. We spreken met Jan Willem Beltman, verantwoordelijk voor de contractering van alle biomassa binnen Eneco.

“Ik heb Afvalzorg leren kennen via Korenet en HVC, twee klanten van Afvalzorg”, vertelt Jan Willem Beltman. “Voor de levering van biomassa waren wij op zoek naar locaties in Nederland waar we tijdelijk biomassa kunnen opslaan. Dit voor onze in januari te openen biomassa centrale in Utrecht, maar ook voor onze centrale in Delfzijl. Omdat Afvalzorg beschikt over een aantal grote locaties in Nederland, ben ik met hen in gesprek geraakt. Niet alleen over de mogelijkheden voor het opslaan van hout, maar ook over mogelijke aanlevering van vers hout.”

De gesprekken verliepen goed en inmiddels ligt er op locatie Zeeasterweg ongeveer 5.000 ton hout opgeslagen. “De samenwerking tussen Eneco en Afvalzorg gaat goed,” vervolgt Beltman zijn verhaal. “We weten elkaar goed te vinden als er wat is. De opslag van hout in Lelystad geeft ons extra capaciteit voor onze energiecentrales. We zijn blij dat Afvalzorg dit soort diensten kan leveren. En wellicht kunnen we elkaar in de toekomst nog verder versterken.”

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.