Afgelopen zaterdag bezochten zo’n 250 omwonenden de afvalverwerkingslocatie van Afvalzorg aan de Zeeasterweg en het naastgelegen Natuurpark Lelystad. Ter gelegenheid van de Nationale Burendag openden Afvalzorg en Flevo-landschap de deuren voor hun buren met een leuk en leerzaam programma. Tevens werd deze dag door de bekende TV-klussers Buurman & Buurman samen met Hans Teunissen (manager Afvalzorg) en Martin Jansen (directeur Flevo-landschap) het nieuwe speeltoestel “de beestentoren” geopend in het Natuurpark.

Cadeau van buurman Afvalzorg

De klim- en klautertoren biedt ruimte aan tientallen kinderen en wordt omringd door sculpturen van dieren die te vinden zijn in het Natuurpark, zoals een wisent op ware grootte. Enkele meters verderop is een kleinere beestentoren geplaatst, speciaal voor dieren en insecten. De twee beestentorens zijn geschonken door Afvalzorg aan Het Flevo-landschap. Dit in het kader van het beleid van het bedrijf om natuur- en milieuprojecten in de omgeving van haar locaties te ondersteunen.

Kijkje achter de schermen

Per elektrische bus of boot konden de buren het Natuurpark ontdekken. Op locatie Zeeasterweg kregen de bezoekers informatie over de afvalverwerking in Nederland. Van het recyclen van stromen zoals hout, glas en kunstgras tot het definitief storten van afval waar geen andere verwerkingsmogelijkheid voor is. Orgaworld liet tijdens de rondleiding zien hoe het gft afval uit de omgeving wordt gecomposteerd.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.