Vanuit haar MVO-beleid wil Afvalzorg haar specialistische kennis en ervaring zo goed mogelijk inzetten. Regelmatig delen wij onze kennis op het gebied van exploitatie, beheer, afwerking en herinrichting van stortlocaties met andere partijen in binnen- en buitenland. Om lokale milieuproblemen te verminderen, maar ook voor mondiale klimaatproblemen, zoeken wij oplossingen in het afvangen en benutten van stortgas. De afgelopen maanden stonden in het teken van een Europees “buurland”: Spanje.

Onderzoek drie Baskische stortplaatsen

In oktober 2013 namen we deel aan een Spaans congres over Duurzaam Stortbeheer. Tijdens dit congres verzorgden we een presentatie over “Duurzaam storten, als onderdeel van het afvalmanagement van de toekomst”.
In het Spaanse Baskenland heeft Afvalzorg eind 2013 onderzoek gedaan op twee operationele stortplaatsen en één voormalige stortplaats in het noorden van Spanje. Op de beide, circa vier hectare metende, operationele stortplaatsen Eibar en Irun hebben we onderzoek gedaan naar het vrijkomende stortgas en geadviseerd over emissiebeperkende maatregelen. De derde opdracht richtte zich op de voormalige stortplaats Elgoibar die is herontwikkeld tot industrieel terrein. Hiervan heeft Afvalzorg de stortgasemissies en de risico’s onderzocht. Bovendien hebben we een stortgasonttrekkingssysteem ontworpen om het stortgas van de voormalige stortplaats op te vangen en de risico’s op de locatie te beperken.

Meer informatie?

Dit Spaanse project is een goed voorbeeld van onze kennisdeling, waarbij we altijd streven naar duurzame, milieuverantwoorde, maar vooral praktische oplossingen.
Wilt u meer informatie over onze activiteiten in het buitenland? Neem dan contact op met projectleider stortgas Richard Gronert, telefoon 088-8010801.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.