De laatste tijd leest u in de media veel over PFAS in grond. Sinds 8 juli jongstleden is het tijdelijk handelingskader (THK) van kracht. Dit betekent dat al uw grond, vóór de toepassing, op PFAS moet worden onderzocht. De uitvoering van projecten loopt hierdoor grote vertraging op omdat de grond die vrijkomt niet meer afgezet kan worden door de (mogelijke) aanwezigheid van PFAS.

Over het handelingskader

Het volledige tijdelijk handelingskader hergebruik PFAS-houdende grond, vindt u hier. Dit kader bevat voorlopige toepassingsnormen voor hergebruik van PFAS-houdende grond en baggerspecie. PFAS geldt nu niet langer als “niet-genormeerde” stof. Dit betekent dat bij het toepassen van grond en baggerspecie de toepassingsnormen voor PFAS moeten worden gehanteerd. En dus ook bekend moeten zijn. Het handelingskader PFAS beschrijft ook mogelijkheden voor het opslaan, reinigen en storten van PFAS-houdende grond en baggerspecie.

Voorlopige oplossing

Verschillende grondbanken en erkende verwerkers van grond en baggerspecie kunnen vooralsnog geen PFAS-houdende grond innemen. Afvalzorg biedt een voorlopige oplossing voor dit probleem. Op al onze locaties met een grondbank kunt u, onder voorwaarden, voorlopig nog terecht met al uw grondstromen. Ook als deze nog niet op PFAS zijn onderzocht.

Tevens beschikken wij over twee Grootschalige Bodem Toepassingen waarin PFAS-houdende grond (die voldoet aan de eisen van het THK), kan worden toegepast.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, kosten en acceptatievoorwaarden op onze locaties? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Acceptatie (link naar e-mail) of  uw accountmanager in de regio.

 

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.