De gemeente Velsen heeft twee omvangrijke verontreinigingen in het grondwater van IJmuiden middels afkoop ondergebracht bij Bodemzorg. Met deze afkopen zijn alle verplichtingen en risico’s ten aanzien van de verontreinigingen overgedragen aan Bodemzorg. Hierdoor wordt de gemeente Velsen volledig ontzorgd en gevrijwaard van aanspraken ten aanzien van de bodemverontreinigingen.

Restverontreinigingen na bronsaneringen

De twee verontreinigingen zijn in het verleden veroorzaakt door bedrijfsactiviteiten van chemische wasserijen waarbij reinigingsmiddelen in de bodem zijn gelekt. Hierdoor zijn twee omvangrijke verontreinigingspluimen in het grondwater ontstaan. Op de locaties zijn in het verleden al bronsaneringen uitgevoerd om verontreiniging te verwijderen maar daarbij zijn restverontreinigingen in het grondwater achtergebleven. Deze restverontreinigingen moeten wettelijk langjarig worden beheerd.

Monitoring

Met monitoring worden de verontreinigingen gecontroleerd zodat zeker is dat geen risico’s kunnen optreden voor mens of natuur. Indien extra werkzaamheden nodig zijn om dit nu en in de toekomst te blijven garanderen, dan voert Bodemzorg deze uit. Alle financiële en operationele risico’s zijn op deze manier weggenomen bij de gemeente Velsen. Met de afkopen rondt de gemeente hun langjarige verplichtingen voor deze locaties af, vóór de komst van de Omgevingswet.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.