Gemeente Heemskerk heeft de nazorgverplichting van de bodemverontreiniging op de Kerklaan in het centrum van Heemskerk overgedragen aan Bodemzorg middels afkoop. Bodemzorg zal de monitoring overnemen van de bodemverontreiniging met vluchtige gechloreerde koolwaterstoffen (VOCl), inclusief de risico’s op eventuele aanpassingen in de monitoring of aanpak van de bodemverontreiniging.

Bodemzorg kent de locatie goed omdat ze hier sinds 1995 werkzaamheden heeft uitgevoerd. Nu komt daar ook de verantwoordelijkheid en juridische aansprakelijkheid voor de aanpak van de bodemverontreiniging bij.

Actieve bodemsanering en nazorgwerkzaamheden

Als gevolg van een calamiteit bij een chemische wasserij is in het verleden een bodemverontreiniging op de Kerklaan in Heemskerk ontstaan. Een groot deel van de verontreiniging is inmiddels verwijderd door onttrekking van grondwater. Deze actieve bodemsanering vond plaats tussen 1997 en 2012. De achtergebleven restverontreiniging vormt geen risico’s voor mens en natuur. Nazorgwerkzaamheden vinden plaats om eventuele verspreiding en afbraak van de verontreiniging vast te kunnen stellen. De gemeente Heemskerk heeft de bewoners aan de Kerklaan die nabij de verontreiniging wonen inmiddels geïnformeerd over de afkoop door Bodemzorg.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.