Bodemzorg verzorgt binnen Afvalzorg het deskundig beheer en de nazorg van de open en gesloten stortlocaties. Maar Bodemzorg doet meer. Ook buiten Afvalzorg ontzorgen we op het gebied van monitoring, nazorg en bodemsanering van verontreinigde locaties. We begeleiden sluitingsprocedures voor overdracht van stortplaatsen van exploitanten naar provincies. Met afkopen van bodemverontreiniging op inmiddels 43 verschillende locaties groeit het werkterrein. 

Afkoop

In 2022 zijn drie nieuwe locaties overgenomen door middel van afkoop. Na afkoop worden de monitoring en eventuele maatregelen uitgevoerd voor zolang als noodzakelijk is. We staan garant voor continuïteit en kwaliteit van de monitoring. Afkoop is in diverse situaties een goede oplossing. Bijvoorbeeld bij aan- en verkoop van een terrein. Door het bij een betrouwbare partij onder te brengen, kan de discussie rondom bodemverontreiniging weggenomen worden. Ook bij herontwikkeling, zoals een voormalig bedrijfsterrein waar nieuwbouwwoningen worden gebouwd, helpt afkoop om eventuele onzekerheid omtrent bodemverontreiniging weg te nemen.

Sluiting van stortplaatsen

De moderne stortplaatsen in Nederland waar (na 1996) nog afval is gestort, worden na exploitatie overgedragen aan de provincie. Hiervoor bestaat een sluitingsprocedure. Dit proces tussen exploitant en provincie is complex en vraagt om deskundige begeleiding. Bodemzorg heeft hiermee veel ervaring. In 2022 hebben we voor een baggerstortplaats en voormalige insteekhaven in Den Helder een nieuw nazorgplan met berekening van het doelvermogen opgesteld. De stortplaats kan in 2023 worden overdragen aan de provincie Noord-Holland.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.