Het aantal medewerkers blijft in 2021 stijgen bij Afvalzorg. En dat geldt ook voor het verzuimcijfer. De voortdurende coronapandemie is daar deels de veroorzaker van. Samen hielden we het bedrijf draaiende en wierven we nieuwe collega’s voor onze vele, mooie projecten.

Corona

In 2021 zette de coronapandemie voort. Afvalzorg, die de regels van het RIVM hanteert, krijgt toch te maken met veel besmettingen. Onder collega’s zelf, of in directe kring. Samen hebben we ervoor gezorgd dat de bedrijfsresultaten hier nauwelijks onder te lijden hebben gehad.

Het verzuim bij Afvalzorg behoort structureel tot het laagste in de GEO-branche en schommelde in voorgaande jaren steeds tussen de 2% en de 2,7%. In 2020 verdubbelde het bijna en in 2021 concluderen we dat het verzuimcijfer is gestegen tot 4,89%. Een langdurig verzuim van meerdere medewerkers ligt hieraan ten grondslag, net als de lage verzuimdrempel veroorzaakt door corona. Een deel van het langdurig verzuim was arbeidsgerelateerd.

Werving en selectie

De afvalverwerkingsmarkt heeft geen aantrekkelijk imago en de arbeidsmarkt is krap. Onder potentiële werknemers is bovendien niet altijd duidelijk wat Afvalzorg precies doet en wat ze te bieden heeft. We leggen daarom de nadruk op arbeidsmarktcommunicatie om nieuwe collega’s te werven. Deze aanpak zorgt voor een effectievere, meer bewuste en aantrekkelijke manier van communiceren.

Duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling

Afvalzorg wil graag dat haar werknemers op een gezonde manier de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Betrokkenheid bij het bedrijf is belangrijk, maar ook persoonlijke ontwikkeling. Door de krappe arbeidsmarkt is het des te belangrijker om persoonlijke ontwikkeling en scholing te stimuleren. Afvalzorg faciliteert het volgen van opleidingen en er is aandacht voor loopbaanontwikkeling. Hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.