Op de afdeling Landschappen wordt in nauwe samenwerking met alle andere afdelingen gewerkt aan toekomstplannen voor locaties. Na herinrichting kunnen heuvels in het landschap uitstekend geschikt zijn voor recreatie en duurzame energieopwekking. Een mooi én nuttig nieuw landschap voor omwonenden en de maatschappij. Voorbeelden van projecten waar in 2020 vooruitgang werd geboekt met de plannen voor een recreatieve- en duurzame invulling zijn Braambergen en Mastwijk. IBC-werk Dak van Drenthe werd gevuld en verder vormgegeven als fietsparadijs.

Braambergen

De overslagactiviteiten van huishoudelijk afval op locatie Braambergen zijn per 1 januari 2021 beëindigd. Met het verdwijnen van de overslagactiviteiten zijn er geen bedrijfsmatige activiteiten meer en komt de locatie vrijwel volledig in de pre-nazorgfase.

Samen met Energiezorg, Staatsbosbeheer en de gemeente Almere wordt gewerkt aan het opzetten van een duurzaam, educatief en recreatief energiepark met energie uit zon en stortgas. De groene energie is bedoeld voor de huidige en toekomstige inwoners van Almere. De omgevingsvergunning is afgegeven en de SDE ++ subsidie is toegekend. Naast het reeds aangelegde MTB-pad zal er in 2021 ook een fietspad en een circulair paviljoen worden aangelegd.

Mastwijk

In 2020 is een goede basis gelegd voor de energietuin op locatie Mastwijk. Het nieuwe plan Mastwijk is goedgekeurd door de gemeenteraad. In 2021 zullen zowel het vergunningstraject als het SDE++ subsidietraject worden afgerond.

Dak van Drenthe

Het Dak van Drenthe is sinds begin 2020 volledig gevuld. De verdere recreatieve landschapsontwikkeling tot een fietsersparadijs werd in 2020 verder vormgegeven. Een mooie markering wordt het organiseren van het NK Wielrennen in juni op de “Col du Vam”. Voor Afvalzorg is het belangrijk om fraaie landschappen na te laten. We kunnen zo laten zien dat we met nieuwe landschappen een grote maatschappelijke waarde kunnen creëren.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.