Er gloort een groene toekomst voor deze voormalige stortlocatie Mastwijk in gemeente Montfoort. Plannen voor de eerste Energietuin van Utrecht nemen vorm aan.

Duurzame invulling

Afvalzorg heeft locatie Mastwijk de afgelopen jaren voorzien van een nieuwe laag grond. In 2018 is dit project volledig afgerond. Hierdoor kan de cultuurtechnische gesteldheid van de bodem weer herstellen. De locatie willen we op een waardevolle manier teruggeven aan de maatschappij. In 2018 vroegen we subsidie aan voor Energietuin Mastwijk. Dit creëert extra kansen om een aantrekkelijk vormgegeven energielandschap te ontwikkelen.

Energietuin

Samen met De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU), de provincie Utrecht, de gemeente Montfoort en omwonenden werken we aan een Energietuin waarin duurzame energie wordt gecombineerd met openbare natuur, extensieve recreatie en educatie. Met een zonneveld tussen de 10 en 12 hectare als basis, kan het terrein in 2021 circa 10 megawatt aan duurzame energie opleveren. Daarbij combineren we onze kennis van bodemsanering, (participatie) duurzame energie en landschapsontwikkeling. Met als doel een gevarieerde en duurzame invulling. In 2019 worden de landschapsplannen uitgerold.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.