Groei in een krappe markt

Afvalzorg heeft de wind in de rug. Dat is duidelijk te merken aan de onverminderde stijging van het aantal medewerkers. Van 102 in 2017 steeg het aantal naar 113 in 2018. Eind 2019 zal het naar verwachting zelfs oplopen naar 120 medewerkers. Het verzuimpercentage van 2018 behoort tot de laagste in de branche; het kwam slechts op 1,99%. Ook het lage verloop is een constante binnen Afvalzorg, het daalde naar 2,79% in 2018.

Focus op ontwikkeling

Afvalzorg hecht belang aan kundig en gemotiveerd personeel. Duurzame inzetbaarheid is dan ook een speerpunt in ons personeelsbeleid. Afvalzorg biedt alle ruimte voor ontwikkeling, omdat we medewerkers willen motiveren én gemotiveerd willen houden. In 2018 besteedden we net als in voorgaande jaren, 1 à 2% van de loonsom aan training en opleiding.

Gezond en vitaal

Een cijfer waar we trots op zijn, is ons lage verzuimcijfer van 1,99%. Ons preventieve verzuimbeleid blijkt steeds succesvol. Daarnaast stimuleren we medewerkers om meer te bewegen en daar waar mogelijk dynamisch actiever te werken. Jaarlijks biedt Afvalzorg de mogelijkheid om deel te nemen aan een BMI Contest en aan diverse activiteiten, georganiseerd voor én door medewerkers. Afvalzorg heeft als doel om haar medewerkers gezond en vitaal de pensioengerechtigde leeftijd te laten bereiken. Operationele medewerkers worden bovendien jaarlijks medisch gekeurd en kantoorpersoneel elke drie jaar.

Behoefte aan gekwalificeerd personeel

Het verloop van 2,79% in 2018 was historisch laag, zelfs 2% minder als in 2017. Daar zijn we blij mee als werkgever. Afvalzorg stelt medewerkers aan op basis van kwaliteit en voert geen voorkeursbeleid naar geslacht, afkomst of bijvoorbeeld leeftijd. De komende jaren hebben we nog steeds behoefte aan gekwalificeerd personeel. Met ons personeelsbeleid dat erop gericht is om het beste uit elke medewerker te halen, houden we de juiste medewerkers binnen én zorgen we bovendien voor een aantrekkelijke basis om nieuw talent aan te trekken.

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.