Op vrijdag 25 januari hebben Wim Snippe, directeur van De Ingensche Waarden BV, en Bert Krom, directeur van Afvalzorg, een overeenkomst getekend voor de gezamenlijke exploitatie van locatie De Ingensche Waarden voor het verwerken van baggerspecie.

Waardevolle samenwerking

De Ingensche Waarden liggen op de zuidoever van de Nederrijn in de gemeente Buren. Vanaf de jaren ’70 tot 2005 is in deze uiterwaard zand gewonnen. Hierdoor is een grote en diepe plas ontstaan. De Ingensche Waarden BV en Afvalzorg zullen de in totaal 42 ha grote locatie de komende jaren opvullen en inrichten met baggerspecie en grond. Bert Krom: “Met de verwerking van bagger en grond zullen we onze bestaande én nieuwe klanten bedienen. Daarnaast kunnen wij met onze ervaring in het creëren van nieuwe veilige landschappen in de eindinrichting meerwaarde leveren.” Wim Snippe vult aan: “Met deze gezamenlijke kennis en ervaring wordt de meest efficiënte dienstverlening voor verwerking van baggerspecie gewaarborgd.”

Afvalzorg

Afvalzorg is een belangrijke speler in de afvalverwerkingsmarkt en zorgt voor opslag, recycling en storten van afval. Ook zijn we gespecialiseerd in de nazorg van verontreinigde locaties en in het ontwikkelen van gesloten stortlocaties tot veilige, nieuwe (recreatieve) bestemmingen. Samen met onze partners ontwikkelen we innovatieve technieken om afval nuttig toe te passen.

De Ingensche Waarden BV

De Ingensche Waarden is een verwerkingslocatie voor veilige berging van baggerspecie. Uiteindelijk zal de uiterwaard een natuurgebied worden dat voor iedereen toegankelijk is. Een onderwijsinstelling onderzocht onlangs hoe de biodiversiteit zich hier intussen heeft ontwikkeld. Met behulp van vervolgonderzoeken kunnen we sturen hoe de gewenste flora en fauna zich verder optimaal kan ontwikkelen. Want ons uiteindelijke doel is een prachtig natuurgebied met landschappelijke meerwaarde.

v.l.n.r. dhr. W. Snippe, directeur van De Ingensche Waarden BV en dhr. B. Krom, directeur van Afvalzorg

We gebruiken cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken, onder andere door analyse van je bezoekersgedrag.

Sorry

De versie van de browser die je gebruikt is verouderd en wordt niet ondersteund.
Upgrade je browser om de website optimaal te gebruiken.