Skip Navigation Links Home > Over Afvalzorg > Nieuws > Artikel

VOF Rock Solid Afvalzorg en AEB ondertekenen contract

10-10-2017

Gistermiddag, maandag 9 oktober, is het contract ondertekend met betrekking tot de aan de VOF Rock Solid Afvalzorg gegunde opdracht voor het afvoeren, het be- en verwerken en vermarkten van grondstoffen uit het bodemas van AEB Amsterdam. De Combinatie zal de AEC-bodemassen voor een periode van ruim twee jaar be- en verwerken.

Werkzaamheden reeds in gang gezet
Bert Krom, directeur Afvalzorg, en Peter Bleeker, directeur Rock Solid ondertekenden het contract namens de VOF Rock Solid Afvalzorg. Namens AEB werd het contract ondertekend door Jeroen de Swart, algemeen directeur, Derk Kapelle, financieel directeur en Bas Hemmen, Business Unit manager bodemas. Bert Krom laat weten dat de Combinatie Rock Solid Afvalzorg de werkzaamheden reeds in gang heeft gezet. Peter Bleeker licht toe: “We zijn blij met de opdracht die gepaard gaat met goede afspraken en een strakke planning. Het gaat om een grote hoeveelheid bodemas. In ruim twee jaar zal er 800.000 ton bodemas be- en verwerkt worden. Een deel van de 800.000 ton AEC-bodemas zal Afvalzorg samen met Rock Solid bewerken tot IBC-bouwstof. Daarna wordt het afgevoerd en toegepast in diverse projecten. Het andere deel van de bodemas wordt conform de Green Deal Bodemassen bewerkt tot een vrij toepasbare bouwstof.

Bodemas opwerken tot vormgegeven bouwstof
Afvalzorg en Rock Solid kiezen ervoor om de bodemas op te werken tot een vormgegeven bouwstof dat toegepast kan worden als betonachtige fundering. De Combinatie vindt het zeer belangrijk om te voldoen aan de circulaire economie en de Green Deal bodemas. Deze bestemming voor AEC-bodemas past daar prima in. In de Green Deal staat immers dat 50 procent van de bodemassen tot 2020 ingezet moet worden als vrij toepasbare bouwstof. Vanaf 2020 geldt dat voor alle bodemassen. 

Terug naar alle artikelen »

Deze pagina afdrukken